אוסף המתכונים של נחמה ריבלין

המתכונים שהותירה אחריה נחמה ריבלין המנוחה נכתבו במשך עשרות שנים על גבי כרטיסיות נייר פשוטות – מהסוג שאפשר היה למצוא בכל בית, ספרייה או מעבדה – והוחזקו במיני קופסאות ותיבות מאולתרות. על רבות מהכרטיסיות מופיע מקור המתכון – שם עיתון או חברה שנתנה רצפט לעוגה, ומאוחר יותר גם שמות של שפים ידועים מהארץ ומהעולם. ריבלין כתבה את המתכונים בקצרנות, באופן מצומצם שהיה נהיר לה, ומדי פעם הוסיפה גם שרטוטים ואיורים בסיסיים שביארו את שיטות ההכנה. כאן תוכלו לצלול פנימה לתוך טעימה מאוסף המתכונים של נחמה, המסווגים לפי עונות השנה.

סתיו

מסוף החגים ועד חנוכה, הסתיו הישראלי הוא גם עונת המסיק בה עוצרים את שמן הזית הראשון של השנה. טגנו קציצות לחם והגישו אותן עם שפע מיץ לימון או נצלו את הירקות של סוף הקיץ והכינו גיבץ' בולגרי עם חצילים, קישואים, עגבניות ופלפלים.

חורף

ספורים הם ימי החורף המשמעותיים בישראל, אך העונה הקרה – גם אם לכאורה – היא העילה המושלמת לבלות את היום במטבח ולהתקין מרקים מהבילים, תבשילים ארוכים ולהזמין חברים ומשפחה לחמין שבילה כל הלילה בתנור או על הפלטה.

אביב

האביב בארץ אמנם חמקמק וחולף כהרף עין, אך בתקופה זו – הקצובה בזמן ובסמוך לחג הפסח – השווקים נשטפים בירוק. חגגו את העונה עם אטריות פסח משובצות בעשבי תיבול, סלטים טריים, שורשי סלרי ממולאים או עם גרסה צמחונית לקיש לורן.

קיץ

הקיץ הוא העונה המזוהה ביותר עם ישראל עד שלעיתים נדמה שיש רק עונה אחת במחזור השנה שלנו. שעות השמש הארוכות והרבות של העונה – המתחילה מחג השבועות העשיר במאכלי חלב ובביכורי השדה – מניבות את התוצרת המתוקה של השנה, משזיפים ומשמשים ועד עגבניות בוהקות.